Lukijoilta: TEKSTATEN

Olen koko ikäni ollut luonnonsuojelija, ajanut puolet elämästäni polkupyörällä ja syönyt kasvisruokaa, nyt vegaani, kierrättänyt kaiken mahdollisen, tehnyt paljon käsitöitä itselle ja suvulle. Olen hoitanut tonttiani käsin, kuokkinut ja lapioinut maat ja lumet ja kompostoin jätteeni. Riittääkö?

Tosi outoa että meidän taloyhtiöön näyttää asettuneen tosi monta asukasta, jotka allergisia lumelle. Onkohan sitä liikkeellä?

Odotan edelleen kaupungin henkilöstöjohtaja Leena Kauniston selvitystä ja vastuunkantoa, miksi kaupunki maksaa huikeat 4 milj. euroa sakkomaksuja, koska ei työllistä pitkäaikaistyöttömiä.

Minä ainakin lähdin Sportin matsiin heti kun sinne saatiin vihdoin yksi nuori oma kasvatti.

Maastamme on välittömästi lakkautettava puolet yliopistoista ja amk:sta. Emme kestä taloudellisesti tätä keskinkertaisten kouluttamista, syntyvyyskin huomion ottaen. Byrokratiaa vähennettävä. Vaasa hoi.

Hallitus harkitsee puolustusvoimien raskaan kaluston huollon ulkoistamista Viipurin reki- ja kitarakorjaamolle.

Ennen kirkon modernisointi hoitui näppärästi perustamalla lahko. Miksi se ei käy tänään? Kirkon itsensä kuuluu olla muuttumaton vuosituhantinen perinne. Näin ehkä kaikki saisivat, mitä haluavat.

Hei ennustajaeukot, miten sellaista voi muka nähdä, mitä ei ole vielä edes tapahtunut?

Vihreitten Ojajärvi näkee kiimaista unta suomalaisten hirttämisestä ilmastomaksuihin ja kurjistamisesta veroihin pelastamaan maapallo, ota laskin käteen niin näet mikä on Suomen osuus maailman väestöstä ja lopeta hölynpölyn saarnaaminen!

Kuntaliitoksen ajankohta ei tule liian aikaisin, ainut pointti on ruotsin kieli. Näin se vaan on.

Herätysuskovaisuus on epäilyttävää. Sanotaan, että tule sellaisena kuin olet. Sitten vaaditaankin muuttumista syvähenkisen parannuksenteon kautta.

S. Koski sanoo olevansa valmis tulevaan vaalitaistoon. Äänestäjillä on onneksi muistissa hänen omat sanansa en ole vaasalaisten enkä pohjalaisten edustaja, olen kokoomuksen edustaja. Hänestä ei tule olemaan apua Vaasan asioiden edistämisessä.

Mustasaaren kunnanjohtajan olisi syytä tehdä töitä mistä hänelle maksetaan, eikä marista paljosta työmäärästä ja ylimääräisten palkkioiden pienuudesta. Liitosneuvottelut kuuluvat osana hänen työhönsä. Olen ollut mukana yhdistymishallituksessa ja seurannut läheltä eräitä liitosneuvotteluita, eikä kukaan ole vaatinut eri korvauksia lisääntyneestä töistä.

Kävikö kenenkään raketteja ampuvan mieles tai eres mielen vieres, että naapuris on hyvin sairas vanhus, joka rakettien paukkees ja räiskees joutuu paniikkiin, eikä millään saa rauhottumaan. Rauhattomuus jatkuu. Ajattelemuutta! Vai oliko?

USA:n presidentinvaali on 50 valtion yhteisponnistus, jonka jokainen ehdokas pyrkii voittamaan. Jos presidentti valittaisiin äänten yhteissumman perusteella, 5 suurinta kaupunkia voisi valita pressan. Tunnettua on, että suurissa keskittymissä tyhmyys tiivistyy, niin myös Suomessa.

Miksi jatkuvasti itketään Napuen muistomerkin ja Lammassaaren puitten kaatamisesta. Puilla on tietty turvallinen elinikä. On itsekeskeistä vaatia ettei minun aikana saa puustoa uusia. Aina se sattuu jonkun kohdalle.

Taas on Rajasaarentielle ilmestynyt jalkakäytävälle paskovien koirien ulkoiluttajia. On se kummallista, että pystyy pitämään koiraa vaikkei selkä taivu senkään vertaa, että saisi koiran jätökset poimittua maasta.

Hillary Clinton voitti vaalit mutta Donald Trump ääntenlaskennan. Sama juttu vuonna 2000 Al Goren ja George W Bushin välillä.

Jos/kun komeat siilot saadaan Vaasassa nurin, menkää päättäjät Jyväskylään oppimaan miten rantoja rakennetaan viihtyisäksi. Nyt rantapolku on mutkainen sorapintainen ja välistä aivan liian kapea kehittyvälle energiaklusterikaupungille.

Kuulostaako kenenkään muun korviin ristiriitaiselta? Maailma liikakansoittuu eikä pysty elättämään kaikkia, mutta Suomessa on ihmisiä kuulemma liian vähän ja pitäisi lisääntyä. Meitä syyllistetään mm. lihan syönnistä ja matkustelusta, koska sen seurauksena ilmasto lämpenee. Poliitikot ovat lähtemässä Afrikkaan istuttamaan puita, että maailma pelastuu. Samaan hengenvetoon hihkutaan kuinka on mahtavaa kun Lappiin tulee lentokoneita satamäärin täynnä turisteja. Suomen kohdalla taitaa olla otsonikerroksessa aukko, josta se vähäinenkin järki karkaa.

Jori Lehterän nimellä ja kuvalla on mässäilty jo viikkokausia kun hänen epäillään sotkeutuneen huumesotkuun. Vakavammissa rikoksissa ei saa kertoa edes tekijän kansalaisuutta koska vasta epäillään, ellei kyse ole sitten kantasuomalaisesta.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi