Lukijoilta: TEKSTATEN

Voi ei, taas joku päiväuneksija, tällä kerralla peräti kansanedustajaehdokas, kaluaa mielipiteet-palstalla kaksoiskaupunkiluuta! Uskooko hän Seinäjoella edes tiedostettavan, että Vaasassa on toimivat satama ja lentokenttä. Mikään yhteistyö ei voi toimia periaatteella sulta kaikki pois ja siirretään ne mulle – vaikka nyt sattuisikin sijaitsemaan rautateiden risteyksessä. Ehdokkaan kannattanee panostaa muihin teemoihin.

Nyt olis korkea aika säätää laki joka mahdollistaisi pakkolunastaa maat sähkölinjojen vierestä. Tai sit maanomistajat korvausvastuuseen kaatuneista puista.

Meillä EK huutaa maahanmuuttajia työvoimapulaa helpottamaan. Missä on heidän työpaikat? Vielä 10 vuoden jälkeen yli puolet heistä on työttömänä. EK:n tarkoituksena on vain painaa suomalaisten duunareiden palkat alas lisäämällä halpatyövoimaa ja valtio maksaa viulut.

Hyvä kun Napuen patsaalta kaadettiin kaikki puut, nyt suurin osa olis kumos. Nyt sinne ympäristöön matalaa puuta esim. tuijaa.

Koska Vaasan johto saa Öjbergetin lumetettua? Antakaa pikkupomoille potkut ja ostakaa lisää lumitykkejä! T. Kaikki vaasan 12 laskettelun harrastajaa.

Tokihan Seinäjoella puhutaan vain suomea kun se on syvää, suomalaista maaseutua. Vaasa on sen sijaan kansainvälinen kaupunki, jossa osataan ja puhutaan lukemattomia eri kieliä. Ja suomellakin pärjää aivan hyvin.

Carola Lithenin väite, että sopimusluonnos ei sisällä uuden kunnan luomista vaan Mustasaaren liittämisen Vaasaan, on absurdi. Sopimushan on melkein päinvastainen. Tuskin mikään kunta missään liitosneuvottelussa on saanut läpi sellaiset liitosvaatimukset kuin nyt Mustasaari.

Etelä-Pohjanmaa menetti yli tuhat asukasta, otsikoivat Ilkka ja Pohjalainen 2.1.2019. Väestömäärältään lähes yhtä suurista maakunnista Pohjanmaa menetti viime vuonna marraskuun loppuun mennessä 36 asukasta ja Etelä-Pohjanmaa 1043. Entä jos huomioon olisi otettu muun kuin suomen-, ruotsin- ja saamenkieliset muuttajat? Vaasaan ja muualle Pohjanmaan kuntia heitä on tullut kenties yli 1000 ja Etelä-Pohjanmaalle vain murto-osa siitä.

Papit osaavat nykyisin erittäin hyvin opettaa, että kaikki, mihin kirkon olemassaolo perustuu, on hölynpölyä. Joten lopettakaa ihmeessä koko organisaatio ja menkööt papit oikeisiin töihin!

Miten ihmeessä Mustasaari valitsi tämän Carola Lithenin kuntaliitosneuvottelujen johtoryhmään? Tällä edustajalla ei ollut alunperinkään tarkoitusta hyväksyä sopimusluonnosta, oli se sitten minkälainen hyvänsä. Varsin kyseenalaista toimintaa Mustasaaren rkp:lta.

Kummasti on Vaasaa alkanut kiinnostamaan yhteistyö haukutun rapakauppalan Seinäjoen kanssa. Siellä kun on toimittu viisaasti, ei ole edes tätä vaasalaista monikulttuurin rikkautta rasitteena, Seinäjoki ei tarvitse Vaasaa mihinkään kehittyäkseen edelleen nykyiseen tahtiin!

Strandilla eniten poissaoloja vaalipiirin kansanedustajista. Paljon poissaoloja talousvaliokunnasta, hänellä ei ole taloustietoa, sen huomaa tuosta poissaolosta ja Vaasan taloudesta.

Mä istun uuniklasin äärellä ja vahtaan pihalle. Ilamastonmuutos on pirummisillansa, son nakannu maahan asti pari senttimeeteriä lunta. Tuparatien kokooset aparaatit pyärii sen kimpus riisselit käryten. Ei puutu kun Sipilä häkäpönttöönsä kans joukosta.

Eikö nämä suurvaltojen kaikenmoiset rakettikokeilut ja kuuhun yms. lentämiset vaikuta mitenkään ilmastonmuutokseen, kysyn vaan!

Puhut asiaa Lauri Karppi (Pohjalainen 4.1.2019), onneksi pian on vaalit!

Jari Kiveliölle, kuinka Porvoossa onnistui laskettelu ja lumetus jo 15.12.2018. Minusta Porvookin on rannan tuntumassa ja vieläpä eteläisessä Suomessa. Vaasassa ei onnistu muu kuin ryssiminen.

Miksi kaupunki laittaa Öjbergetiin satojatuhansia euroja? Kiveliö painotti Pohjalaisessa että meren läheisyys hidastaa lumetusta. Kaukalot iltaisin auraamatta vaikka luistelijoita olisi paljon. Veronmaksajat haluaa muutosta.

Minä ajan suoraan toriparkkiin, kun asioin keskustan liikkeissä muutaman kerran vuodessa. Ei se hirveitä maksa ja on helppo tapa pysäköidä auto.

Valmistuneiden nimiä ei aina julkaista koska yksityisyys, kasvottomuus, nimettömyys! Nykymenolla olemme joku paperiton viidakko jossa kukaan ei enää tiedä (ei saa tietää) kuka kukin on.

Aivan aluksi kysyn Jutalta, joko piankin Kreikka palauttaa Suomelle ne miljardit, jotka vippasit niille ja lupasit täydet vakuudet moneen kertaan? Vai menivätkö sossujen pukinkonttiin niin kuin Rinteen Antin 100 euron eläkekorotuskin.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi