Lukijoilta: TEKSTATEN

Toivottavasti pelastuslaitokset muistavat, että suurella osalla yksin asuvista vanhuksista on vain sähköpatterilämmitys. Kun sähkö menee, hatarassa mökissä tulee äkkiä vilu. Nämä ihmiset eivät pyydä apua, sitä pitäisi nyt älytä antaa ajoissa.

Juu. Kannattaa yöllä olla tarkkana, voi löytyä hangesta tk:ssa kirjoilla oleva mummo. Omankin tk-potilassukulaiseni löysi koira ojasta. Alkaisi vähitellen olla aika ottaa opiksi. Vai maksaako kunta provikkaa vähentyneestä mummomäärästä?

Kyllä Seinäjoella on aika monia vetovoimatekijöitä Vaasaan verrattuna, täällä puhutaan joka paikassa suomen kieltä, ei riidellä kuntaliitoksista, ei maalailla akkutehtaita tulevaksi, eikä ole turvapaikan elättejä kaupoissa pyörimässä ja päärata kulkee keskeltä kylää!

Miksi Vanhan Vaasan kirkon raunioita ei voisi kattaa normipeltikatolla ja kattoristikoilla? Seinät kyllä kantavat jopa räystäät! Ts. miksi helposta asiasta tehdään niin vaikea ja kustannukset pitää kertoa ensin piillä ja sitten vielä luvulla 3,14.

Maksamme Carunalle sähkönsiirrosta maltaita. Nyt vaadimme pikaista vikojen korjausta. Kai niillä rahoilla jotakin saa? Ei vain päivien sähköttömyyttä.

Käsittämätöntä miten joka talvi ajetaan isot lumikasat Kirjastokadun varsille Rantakadun puoleiseen päähän. Vähäisetkin parkkipaikat täytetään lumikasoilla, myös talojen pihalta siirretään lumet kadun varteen. Eikö lumet pitäisi viedä pois tai siirtää muualle?

Somessa Vaasan joulutervehdyspiirrosvideossa paketit onnistuu näyttämään Ruotsin lipuilta. Tahatonta? Ne mielikuvat on sitä markkinointia. No pian RKP määrää tahdin.

Hyvä Sport! Nyt on Vaasassa oikea jääkiekkojoukkue. Toivottavasti suuri yleisökin löytää joukkueen ja kannustaa Sportin yhä parempiin saavutuksiin.

Mitä tämä höpinä kansanäänestyksestä Vaasassa? Tarvitsemme ehdottomasti Vaasa–Mustasaari-liitoksen ja mielellään muitakin kuntaliitoksia. Jos ei liitos nytkään onnistu ja Vaasa pääse kasvu-uralle, putoaa koko seutu kaupunkiseutujen välisestä kilpailusta.

Vaasan valittajat ja jarrumiehet: ei jalkapallostadionia, jäähallia, Wasa Stationia, laivaa, kampussiltaa, ei kävelykeskustaa, ei siilojen purkua, ei korkeita rakennuksia, ei rantarakentamista eikä asuntoja Mansikkasaareen, Saippuarantaan, Vaskiluotoon ja Ravilaaksoon. Ei kuntaliitosta jne. Kieltäisitte nyt vielä koko kaupungin!

Presidentti tuomitsi uudenvuoden puheessaan keltaliivit. Herra presidentti: EU:n valtioissa on viimeisten 20 vuoden aikana tapahtunut rajut taloudelliset eriarvoistumiset, jotka johtuu maassammekin puolueiden johdosta, jotka ajavat vain omia etujaan. Keltaliivit on viimeinen yritys demokratiaan.

Presidentti Niinistön uudenvuoden puheessa korostetusti tuli esiin vaatimus maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden omasta vastuusta ja yhteisvastuustakin sopeutua suomalaiseen kulttuuriin ja maan lakien noudattamiseen. Työperäisten tulijoidenkin on omattava osaamista, jotta he myös veronmaksajina puhaltaisivat yhteiseen hiileen. Samoin on tulkittavissa myös turvapaikan saavien osalta siten, että he motivoidusti kotoutuisivat yhteiskuntaamme.

Hei, te pari-kolmesaataaheppaisten autojen kuskit, nostakaa vähän kaasulta jalkaa, kun saavutte hirvialueille, ettei tule naarmuja statussympooleihinne.

Mikä onkaan hölmöin kauppa, jolla valtion omaisuutta on myyty ulkomaalaiseen omistukseen ja kuka silloin oli omistajaohjauksesta vastuussa oleva ministeri?

Todella härski temppu Mustasaaren Carola Litheniltä! Ensin edustaja on ollut vuoden sopuisasti neuvottelemassa uuden kunnan sopimusluonnosta ja sitten lopuksi lyö tikarin neuvottelukumppanin selkään. Voisiko vielä rumemmin edes toimia?

Mielestäni Vaasan ja Mustasaaren rajalle ei ole globaalissa maailmassa mitään järkevää perustetta. Aluehan on täysin samaa, yhtenäistä kuntaa. Raja on vain joidenkin kyläpoliitikoiden illuusiossa.

Seinäjoella on niin mukavaa kun kauppojen, sairaalan ja kioskien myyjät ymmärtävät suomea. Hoh hojjaa, kuinka tuollainen ihminen pärjää missään muualla kuin Seinäjoella.

Nyt kun Liisanlehtoa rakennetaan ja sinne nousee Prisman ja Citymarketin hypermarketit niin olisi kiva tietää, että onko Ikea tipahtanut nyt kokonaan pois suunnitelmista?

Mihin katosi yhden kepun lempilapsen, nuorisosäätiön 50.000.000, eikös tämän säätiön johdossa ollut aikoinaan yksi kepun johtohenkilöistä, Antti Kaikkonen. Kai tämä juttu tutkitaan, vai meneekö kaikki rikostutkijoiden paukut erään henkilön gradun plagiointiepäilyn penkomiseen?

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi