Lukijoilta: TEKSTATEN

Seinäjoki on Suomea ja siellä pärjää suomella, kaikki sairaalan eri osastojen ja jopa kauppojen ja kioskien myyjätkin ymmärtävät suomen kieltä, todella mukava asioida Seinäjoella kun ollaan Suomessa!

Vepsussa pitäisi nyt jotain tehdä, ettei mielenkiinto joukkuetta kohtaan kokonaan katoa, paras tapa olisi vaihtaa valmentaja. Muurinen vaikka kehiin.

Pidetään jatkossakin kiinni kulttuuristamme, perinteistämme ja joulustamme. Hyvä Suomi!

Oulussa esillä olevassa tapauksessa raiskaajan otti kiinni alaikäisen uhrin yksinhuoltajaisä, ei poliisi. Mihin ollaan menossa, jos poliisikin pelkää mielipiteitä eikä hoida näinkin selkeässä asiassa tehtäviään. Tästä pitää tulla kunnon selvitys.

Niin mukavaa kuin lintujen talvisyöttäminen onkaan, niin valitettavasti rotat ovat samoilla apajilla, joten tulisiko harkita vielä, onko se järkevää kaikesta huolimatta.

Kyllä oli joulumieli korkealla, kun tiet olivat loistokunnossa. Upeaa!

On törkeää leimata kaikkien yksin joulua viettävien joulu karmeaksi kokemukseksi. En makaa sohvalla syömässä suklaata. En pidä ihmisistä ja lähiomaisia ei ole, yksinolo on kivaa myös jouluna eikä yksinäinen aina ole sama kuin vähäosainen.

Kultainen Venla -äänestys alkaa. Miksi ikäihmiset, joilla ei ole mahdollisuutta nettiin, ei voi osallistua, ollaan kuitenkin suuri ryhmä, jotka katsoo tv:tä.

Saimme valkean joulun! Luoja jumalalle kiitos! Hän säät ja ilmat säätää...

Pingviinien saunalla erinomaiset löylyt 28 vuoden kokemuksella 4 kertaa viikossa. Kiitos löylyn lyöjille ja vaaka eteiseen marisijoille.

Yliopistojen ja korkeakoulujen tutkinnot ja tutkimukset ovat julkisia. Yrityksille ei saa tehdä liikesalaisuuden alaisia tutkimuksia. Kaikki tulokset ovat kaikelle kansalle avoimia.

Arabivaltiot ottavat Syyrian takaisin ryhmäänsä. Arabivaltiot saavat rahoittaa näin ollen Syyrian jälleenrakentamisen itse. Siihen ei saa Suomi, tai EU osallistua. Arabit hoitakoot omat sotkunsa itse. Tästä on kysymys.

Onko totta, että ilmaisia vaihtoneuloja voi käyttää muuhunkin, kuin niiden alkuperäiseen käyttötarkoitukseen, eli huumeiden annostuksïn?

Mikähän mahtaa olla suurin vetovoimatekijä uudessa Vaasassa? Rakennetaanko Sepänkylää vai Ravilaaksoa. Kehitetäänkö sisäsataman ranta-aluetta vai jotain kalasatamaa Mustasaaressa. Rakennetaanko Vaskiluotoa vai käytetäänkö rahat Stundarsin kehittämiseen. Varaa ei ole kaikkiin, kun lisää koulujakin menee uusiksi. Akkutehdasalue edes toivottavasti muuttuisi unelmista todellisuudeksi. Yritysrakentaminen vaatisi paljon enemmän konkretiaa eikä pelkkiä unelmia.

Japanin tuotteet poikottiin kunnes valaanpyynti loppuu. Näyttävät olevan sivistymättömiä .

En tiedä mihin veroni menee Vaasassa? Palvelumaksut sos.terv.puolella järkyttävät ja saatavuus surkeaa. Vanhuksia rokotetaan palv.asumisessa. No rahat menee herrojen kulttuurihumpuukiin ja järjettömiin investoihin. Keltaliiveille kysyntää.

Etla laskee työeläkkeet sosiaaliseksi tulonsiirroksi. Ne ovat ihmisten, työntekijöiden omaa rahaa, jonka valtio on pakkolainannut ilman koronmaksua. Rahojen palauttaminen omistajilleen ei ole sosiaalista tulonsiirtoa.

Huumeiden käyttö on vähemmän tuomittavaa ,kuin ilmaisten vaihtoneulojen jako kyseiseen laittomuuteen.

Työvoimapula helpottaa heti, kun ylitöiden ja normaalien palkkatulojen veroprosentti pudotetaan maksimissaan 25 %:iin. Vuoden kuluttua veroremontista on täystyöllisyys, sosiaalimenot romahtavat ja ylimitoitettua sosiaalihallintoa ei tarvita.

Valtionvarainministeri Urpilainen Jyrki Kataisen hallituksessa oli täystuho Suomelle. Edellinen täystuho oli komissaariksi ylennyt Erkki Liikanen. Mitä tästä pitäisi ajatella?

Te puunpolttajat Sorvarinkadun ja Viilarinkadun. Täällä on myös kerrostaloja, savunhaju tuli sisälle. Puut pitää olla kuivia, eikös talot ole kaukolämpöverkossa. Miksi, mitä poltatte?

Jos Vaasan ja Mustasaaren liitosneuvottelujen lopputulos on myönteinen ja Mustasaari saa kaikki vaatimuksensa läpi, kehityksen karavaani ei todellakaan kulje eteenpäin. Palaamme ajassa taaksepäin 100 vuotta, jolloin Vaasa oli kokonaan ruotsinkielinen ja päätökset ja toiminta sen mukaisia. Vaasalaisena suomenkielisenä en hyväksy kaikkia vaatimuksia ja vaadinkin kansanäänestystä Vaasassa!

Onpa kamalaa, kun jonkun tontilta on löytynyt kissan jälkiä... Onneksi ei kuitenkaan suden!

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi