Lukijoilta: TEKSTATEN

Pohjalaisessa oli komea. aukeaman juttu Nuorisosäätiöstä. Tietoa sen surkeasta taloustilanteesta ja kateissa olevista kymmenistä miljoonista euroista oli tarjolla runsaasti. Mutta jostain kumman syystä jätettiin mainitsematta se, että Nuorisosäätiö on keskustataustainen säätiö, joka on menettänyt yleishyödyllisen säätiön statuksensa.

Joka talvi Vaasan katujen hoito on ammattitaidottomien tumpeloiden varassa. Rahaa on urheilupaikkoihin, mutta ei koskaan kansalaisten päivittäiseen viihtymiseen.

Kyllä kielitaidottomat lääkärit ja hoitajat ovat vaarallisempia kuin valelääkärit ja hoitajat.

Kyllä on Vaasan talous huonosti hoidettu, päättäjät vaihtoon. Kyllä tulee Lumiota ikävä.

Loistokirjoitukset Raija Koivistolta ja Lasse Wägarilta 21.12. Asiaa kaikki.

Ei kylmän Suomen lämmityksen päästöihin tarvitse eikä saa puuttua, ne pienenee luonnostaan, kun ilmasto lämpenee.

Lääkärikopterin sijoitus oli poliittinen päätös. Kuntaliitos taisi varmistua tällä päätöksellä. Vaasan äänestäjät muistavat varmasti kuinka kepu, kokoomus ja siniset syrjivät Vaasan seutua.

Niinhän se nyt on, että puolustuskykyiset ei oikeuksistaan luovu ja johto on kyvytön, niin puolustuskyvyttömiltä otetaan. Aivan Amerikan malliin mennään.

Nyt sukulaiset ja kyläläiset hommiin, että saadaan mummot ajoissa sairaalaan!

Ei kait liitoksesta mitään tule. toivottavasti.

Olen kerran nähnyt tv:stä ohjelman Tanskan vanhusten talosta. Siellä arvostettiin vanhuksia. Esim. olivat suihkussa tai kylvyssä, niin tultiin kysymään haluaako kahvia vai konjakin, siinä yks esimerkki.

Poliitikot siirtyvät kepeästi hoitamaan maailman ilmastoa. Arkihuolet – sotet ja muut hankaluudet saavat jäädä. Aurinko tekee töitä.

Pohjalaisen talousgurujen, Gräsbeckin ja Tuomisen teesit Vaasan elinvoiman ja vetovoiman lisäämiseksi: laitetaan väki pihalle, rahat pankkiin ja sitten pankolle makamaan. Ja kas, edessä on loistava tulevaisuus!

Kiitos Kari Uusikylälle 21.12. kirjoituksesta, joka käsitteli arvojamme! Ihmiset lukekaa!

Puhutaan eläkevarallisuuden kestävyydestä. Maastamme ei löydy yhtään puoluetta, joka olis valmis Ruotsin kaltaiseen eläkekattoon, jolla voitais lieventää eläkkeiden järjetöntä verotusta. Syy: politiikot, virkamiehet nauttivat niin kohtuuttomia palkkoja ja etuja, etteivät he välitä kansasta. Liivi päälle.

Vaasaan on välittömästi saatava uusi kaupunginjohtaja, ei julkiselta puolelta. Hän valitkoon todellisia talousosaajia. Samalla hänen tulee poistaa päällekkäiset organisaatiot suomi, ruotsi.

Mitä eroa on Elopilla ja Bernerillä? He ovat aiheuttaneet erikokoiset tappiot Suomelle.

Viisastelijalle: ainoastaan sinä puhut jostain vaeltavista joukoista! Maassamme on kasvava työvoimapula. Monissa kunnissa on työtä tarjolla, mutta työntekijät eivät hakeudu sinne ja väki vähenee. Pätevillä ihmisillä on vara valita ja he hakeutuvat vetovoimaiseen kaupunkiin. Näin yksinkertaista se on!

Totta ihmeessä kaupungin imago ja vetovoima vaikuttaa sen väestökasvuun. Miksi sitten moni kaupunki kasvaa Vaasaa nopeammin vaikka niissä ei taatusti ole enemmän töitä tarjolla?

Ei Vaasan liigaseurojen yleisökato mistään joukkueiden menestymättömyydestä johdu, vaan siitä, että vaasalaiset ovat tunnetusti sellaisia homepeppuja, joita ei kiinnosta yhtään mikään. Ai anteeksi, paitsi tietysti valittaminen!

Linnassa käteltiin niitäkin joilla oli yksi käsi. Jonossa tuli joulukuusi joka myi eurolla maaperän, johon edellisen käsi oli jäänyt.

Vaasan kauppiaat eivät osaa mainostaa ja markkinoida, kun Vaasassa yli 50 kilometriä kauempana ei tunneta esim. Kivihaan olemassa oloa. Toisin on Seinäjoen kauppiaat, sääliksi käy Vaasaa.

Meidän kylän kansakoulussa kaikki laulaa Hoosiannaa.

Suomalaisten huono itsetunto johtaa taloudelliseen katastrofiin. Maaperän rikkaudet, kansan rakentama infra, aivovuoto. Silti hallituksen päämurhe on työttömien kurittaminen.

Häyry ja kumppanit, vanhusten asiat kuntoon. On häpeällistä kohdella sairaita vanhuksia kaltoin, kyyditykset vieraisiin kuntiin on lopetettava ja vanhukset hoidettava omassa kaupungissa, jossa omaiset ovat lähellä. Vuodeosastot ovat tyhjiä ja sairaat vanhukset mikä missäkin. Meillä kaikilla pitäisi olla perustavaa laatua oleva ihmisarvo ja kunnioitus ihmisyyttä kohtaan.

Kommentoi
Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi