Lukijoilta: TEKSTATEN

En ole päättäjä enkä kaupungin virkamies. Olen kuitenkin sitä mieltä, että valtuustolla on selkeä strategia Vaasan kehittämiseksi. Pärjääminen kaupunkien välisessä kilpailussa ja elinvoiman säilyttäminen edellyttävät Vaasalta luovia ratkaisuja ja päätettyjä, rohkeita investointeja.

Näille, jotka niin kovasti kehuvat Mustasaaren omavaraisuutta ja hyvää taloutta, toteaisin, että Mustasaari on hyvin riippuvainen Vaasan elinvoimasta. Suuri osa mustasaarelaisista käy Vaasassa töissä ja käyttää kaupungin verovaroilla ylläpidettäviä julkisia palveluja.

Keskustan elinvoimaa voidaan lisätä rakentamalla asuntoja tyhjille tonteille ja lisäämällä joidenkin kerrostalojen korkeutta. Kaupungin kasvu ja kehitys alkaa sen ytimestä eli keskustasta.

Sportilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin vaihtaa valmentaja. Jumbo-Sportia ei nyt sentään voi verrata Vepsuun. VPS pelasi nykyvalmentajan johdolla loistavat europelit ja on sijoittunut sarjassakin varsin hyvin. Tosin syksyn hyytymiset ja heikot kotipelit ovat pitkä miinus.

Pohjanmaan radiosta kuultuna: tuon lumisateen vuoksi ajokeli on huono lumisateen vuoksi.

Eikö teillä lappu-liisoilla ole muuta tekemistä kuin juosta joka päivä keskussairaalan alueella sakottamassa? Naurettavaa ja sairasta! Keskussairaala voisi yrittää saada parkkihallin hissin toimintaan nopeammin ja hallin ulosajo leveämmäksi että mahtuu ajamaan Mersullakin eikä vaan mopoautoilla...

Susiongelmaa on jauhettu jo vuositolkulla. Vellihousuministerit eivät saa tätä ongelmaa hoidettua. He kumartavat kohti Brysseliä, ja samalla pyllistävät Suomen kansalaisille. Odottavatko Suomen päättäjät niin kauan, että ihminen joutuu susien raatelemaksi? Susi on peto, joka kuuluu korpeen, eli asuntoalueille tulevat sudet pitäisi saada ampua välittömästi. Mihin Suomesta on kadonnut talonpoikaisjärki?

Vaasan kaupungin tulee panostaa keskustan palveluiden kehittämiseen eikä näihin menneen ajan peltomarketteihin.

Psykiatrian tulosaluejohtaja Juha Kemppiselle kiitosta, että pyrit poistamaan hoitoon pääsyä hidastavan lääkärin lähetepakon ja auttamaan mielenterveysongelmaisia mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, ja ymmärrystä psykiatrian osastolla myyräntyötä tekeville hankkeen vastustajille.

Kyllä tämän Elisa-yhtiön kaapeli-tvyhteyksien laatu on surkea. Kanavan D5 laatu vaihtelee 50–70% välillä. Laskutus vain nousee koko ajan. Älkää vaivautuko vastaamaan, vaan korjatkaa viat.

Hyvä naapuri, minkä takia meidän pitää haistella yläpuolella naapurin tupakanhajua?

On se merkillistä, että jotkut ihmiset eivät ota huomioon, että joku muukin haluaisi tuulettaa mattojaan näin joulun alla! Pidit mattojasi aamusta iltaan telineellä, muillakin olisi ollut tarvetta!

Vastustan jouluun pakottamista! Tarvitseeko Jeesus Kristus yltäkylläisyyden ähkyä; ylensyömistä, hienostunutta ylenjuomista? Tarvitseeko Jeesus sähkösavustinta, ladattavaa lämpökaulaliinaa, kirkasvalolaitetta, superbassokaiutinta, vastamelukuulokkeita, gps-paikanninta, vartalonvahvistajaa, iskuporakonetta tai ultra-hd-smart-led jättitelevisiota tullakseen muistetuksi edes yhtenä päivänä tänä kaupallisen rakkaudellisuuden aikakautena?

Suurituloisten verojen korotus motivoi tavallisia työttömiä menemään työhön, koska silloin ovat lähempänä tasa-arvoista elintasoa johtajien kanssa.

Petollinen omaishoitaja onnistui kavaltamaan ymmärtämättömältä vanhukselta kymmeniä tuhansia euroja.

Vaasalaista demarien talousosaamista, top 3. Kaupunginhallitus, pj Kim Berg, sdp, veroprosentin nosto. Kaupungin tilipäätöksen 2018 piti olla positiivinen, mutta onkin erittäin pahoin alle budjetin. Tekninen lautakunta, pj, Erkki Teppo, sdp, hulevesimaksu käyttöön. Vaasan talotoimen ja Vaasan veden yhteinen teknisten liikelaitosten johtokunta, pj, Seppo Korpi, sdp, vesimaksut nousee.

Tilasin kelataksin. Luvattiin tunnissa. Tuli taksitolpalle. Seisoskeli siinä 10 min. siirtyi siitä pääoven eteen. Soitteli siinä puheluitaan lähes 15 min. ja tuli sitten hakemaan minut. Tunti oli kulunut.

Lopettakaa tuo moralisointi Petra Ollin mitalijuhlinnasta. Hän on mitalinsa ansainnut. Jos kohdalle sattuis, rutistaisin kunnolla, en tosin ilman lupaa. Eli: kunnia sille, jolle se kuuluu.

Laitetaan koko Vaasan keskusta kävelyalueeksi, tapetaan viimeisetkin keskustan liikkeet.

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä laivassa kaatunut säiliörekka kuljetti? Säätiedotus lupaa myrskytuulta ja kaverit vetää liinoja. Huh. Neste (jos oli) rupeaa heijaamaan.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat paakirjoitukset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi