Lukijoilta: TEKSTATEN

Pitää perustaa kiertotalouskeskus? Jupiterhan oli sellainen ja sivussa hoiti pitkäaikaistyöttömyyttä sitten, että kaupungin sanktiomaksut pysyivät kurissa. Perustetaanko nyt uusi Jupiter eri nimellä? Jupiter pelattiin kummallisin perustein alas ja saatiin kaupungille kovat sanktiot 4,5 milj. e (v. 2019) pitkäaikaisen työttömyyden hoidon epäonnistumisesta. Olisiko olleet kateelliset voimapoliitikot asialla?

Mikä opettajan koulutuksessa vialla kun koulukiusaamista ei saada kuriin. Vuodesta toiseen kouluissa läpsytetään samasta ongelmasta. Olen varma että 50-luvun opettaja-aines ratkaisi ongelman muutamassa viikossa. Panisivat ongelmavanhemmatkin siinä sivussa kuriin. Oikeanlainen opettaja-aines töihin. Jos opettajalla ei ole auktoriteettia oppilaiden silmissä, niin ollaan väärällä alalla.

Miten olisi kaikilla veroprosentti tasan 100. Saisi velan maksettua vai lähtisikö kaikki veroparatiiseihin. Kannattaa lähteä tänään!!??

Varhaiskasvatuslain uudistaminen tuo päiväkoteihin henkilöstöpulaa, ei saada yliopiston käyneitä lastentarhanopettajia rekrytoitua tarpeeksi alalle. Tälläkin hetkellä laadusta on turha puhua, kun epäpätevä/kouluttamaton voi työskennellä jopa eskariopettajana. Tähänkö on tultu?

Työnantajat kuuluvat omiin etujärjestöi hinsä, jotka ajavat tehokkaammin jäsenistönsä etuja kuin palkansaajapuolen liitot. Esim. irtisanomisen helpottaminen on pitkistä koeajoista huolimatta yksipuolisesti saanut oikeistolehtien tuen ja SAK tuomittu jäsenistönsä etujenajamisesta.

Miksi hallitus ajaa uutta lakia irtisanomisen helpottamiseksi? Onhan meillä vuokratyöfirmat, jos työntekijän haluaa firmaansa vain irtisanottavaksi.

Kuka tietää, missä on lähin, toiminnassa oleva kierrätyskeskus? Ennen käytin Jupiterin palveluja, nyt en tiedä, miten toimisin. Olen isokyröläinen.

Ralf Sundin mielestä työntekijän tärkein tehtävä on, keinolla millä hyvänsä, säilyttää työpaikkansa. Yrittäjän mielestä se on työnteko. Vanha kommunisti on säilyttänyt prioriteettinsä.

Autojen romutuspalkkio pitää lopettaa välittömästi, koska se on verovarojen suora siirto hyvätuloisille. Näillä on varaa ostaa uusi auto muutenkin. Meitä eläkeläisiä ja vähävaraisia on käsittämätön määrä, joille auto on tarpeellinen kulkuväline. Kun nuo halvemmat autot romutetaan, mistä rikkoutuneen tilalle auto, jota valtio voi oikein kunnolla verottaa päästöjen varjolla.

Jocka Träskbäckin kirjoitus kiusaamisesta oli täyttä asiaa. Kotoa käyttäytymismallit opitaan, siksipä kiusaajan vanhemmat eivät näe lapsensa käytöksessä välttämättä mitään väärää.

Kommentoi

Luetuimmat yleisolta
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi