Taidekaupunki vahvistuu

Tiukasta taloustilanteesta huolimatta Vaasa vahvistuu taidekaupunkina, kun työt sisäsatamassa etenevät.

Kuntsin modernin taiteen museon taakse, talon ja veden väliin, rakennetaan veistospiha, johon hankitaan neljä modernia teosta (Pohjalainen 26.3.).

Museolautakunta on päättänyt kuvanveistäjä Laila Pullisen (1933-2015) Sibylla-teoksen hankinnasta. Punaisesta graniitista ja pronssista valmistetun veistoksen hankinta rahoitetaan Veljekset Gröndahlin säätiön avustuksella. Hinta on noin 80 000 euroa.

Sisäsatamaan tulee veistospuiston lisäksi esiintymislava ja penkeillä varustettu oleskelualue. Uuden laiturin eteläpäähän saadaan paikka pienveneille.

Valaistus ja esteettömyys lisäävät alueen viihtyisyyttä. Koko oleskelukeidas valmistuu parin vuoden kuluttua.

Vaasan museotoimenjohtaja Selma Green on oikeassa muistuttaessaan säätiöiden suuresta merkityksestä Vaasan taidekokoelmien kartuttajana.

On arvokasta, että Veljekset Gröndahlin säätiö on jälleen mukana. Vuosikymmen sitten kuvanveistäjä Erkki Kannoston pronssiveistokset ilmestyivät Vaasan kävelykadulle juuri Gröndahlin säätiön rahoittamina.

Museoiden lisäksi Vaasan tekee taidekaupungiksi se, ettei teoksia pääse pakoon ulkosallakaan. Se on hienoa.

Kommentoi
  • Pääkirjoitus: Uusia mahdollisuuksia näkyy energiamarkkinoilla

  • Pääkirjoitus: Surkeasti epäonnistunut Yle käänsi selkänsä Vaasalle ja pohjalaisille – Jos jääkäreiden satavuotisjuhlissa ei ole uutista, ei ole Viron satavuotisjuhlissakaan

  • Pääkirjoitus: Huominen joulunavaus on toivottu piristys Vaasan keskustan liike-elämälle

  • Pääkirjoitus: Mielenterveyden ongelmia joudutaan yhä salailemaan, eikä niin pitäisi olla