Pohjavesi olisi edistystä

Suunnitelmat pohjaveden tuomiseksi Kurikasta vaasalaisiin hanoihin olisi suuri edistysaskel, jota ei kannata jättää käyttämättä.

Kuusiston Loukon esiintymä on todettu valtavaksi, ja vaikka siirtoputken arvioidaan maksavan 25 miljoonaa euroa, hanke on viisasta pyrkiä toteuttamaan. Lähempää ei riittäviä pohjavesivaroja ole onnistuttu löytämään, vaikka etsitty on.

Vettä pitäisi riittää Kurikasta vaikka koko Vaasan seudulle, jos uusi ratkaisu kiinnostaa laajemminkin kuin vain Vaasassa.

Vastaavanlaisia pohjavettä hyödyntäviä hankkeita on paljon, esimerkiksi siirtoputki Kauhajoelta Seinäjoelle. Pitkän valmistelun jälkeen se toteutui, eikä valituksia ole kuulunut.

Putki kohensi seinäjokelaisten juomaveden laatua kerralla pahanmakuisesta ykkösluokkaan.

Tarina kertoo, kuinka vaivalloisen projektin jälkeen oli juhlahetki vedentulon kunniaksi. Edesmennyt kaupunginjohtaja Matti Nuolivirta sai kunnian maistaa ensimmäisen lasillisen, ja hänen kerrotaan tokaisseen, että "eihän tämä maistu miltään".

Tällä haavaa Vaasa puhdistaa juomavetensä Kyrönjoen vedestä. Raakaveden laatu on ollut huononemaan päin, joten se ei voi olla pysyvä ratkaisu.

Kommentoi