Pääkirjoitus: Susien pyyntilupia tarvitaan, mutta vain vahvoin perustein

Kuluvana talvena on tehty useita susihavaintoja Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla muun muassa Maalahdessa, Närpiössä, Teuvalla ja Kauhajoella.

Sudet ovat aiheuttaneet pelkoa pohjalaisissa, sillä petoeläimet ovat alkaneet liikkua hyvin lähellä asutusta, jotkut jopa talojen pihamailla.

Esimerkiksi Kurikkaan, Kauhajoelle ja Jalasjärvelle on haettu yhteensä viittä poikkeuslupaa suden kaatamiseksi. Suomen riistakeskus on myöntänyt yhden luvan suden pyyntiin rajatulla alueella Ikkelänjärvellä.

Sudet ovat rauhoitettuja eläimiä. Siksi on selvää, että niitä saa ampua vain riistakeskuksen luvalla. Luvaton ampuminen johtaa oikeustoimiin ja tuomioihin, kuten kävi Perhon kuuluisassa susijahdissa vuonna 2013.

Tällä viikolla myönnetylle luvalle on hyvät perustelut. Viranomaisten mukaan kyseiseltä alueelta on tehty paljon ilmoituksia susista, ja mahdollisesti yksi ja sama susi on liikkunut talojen pihoilla toistuvasti.

Poliisi on määrännyt suden peräti neljä kertaa karkotettavaksi alueelta. Kun karkoitus ei ole tehonnut, on otettava kovemmat keinot käyttöön.

On toki muistettava, että pelkkä pyyntilupa ei vielä sutta kaada.

MIKKO KALLIONPÄÄ

Kommentoi
  • Pääkirjoitus: Väestökato vaatii viimein todellisia tekoja Vaasan houkuttavuuden lisäämiseksi

  • Pääkirjoitus: Huumeilla surulliset seuraukset, ongelmaan tartuttava pian

  • Pääkirjoitus: Vanhan Vaasan sairaala näyttää hyvää esimerkkiä, vaikka osin lain sanelemana

  • Pääkirjoitus: Jos pesäpallokenttä pitää Vaasassa siirtää, miljoonista tulee ottaa kaikki hyöty irti

  • Pääkirjoitus: Pohjanmaalla riittää tarinoita