Pääkirjoitus: Pientä riesaa kellojen siirrosta

Miten kesäaikaan siirtyminen vaikuttaa elämääsi töissä tai vapaa-aikana? Pitäisikö kellojen siirtämisestä luopua?

Turhia aikatauluongelmia

Ehdottomasti pitäisi luopua kellon siirtämisestä. Se ei vaikuta unirytmeihini tai tekemisiin mitenkään. Sillä on työllistävä vaikutus, että pitää siirtää lukuisia kelloja tunnilla edestakaisin. Kansainvälisissä yhteyksissä ja julkisen liikenteen aikatauluissa on aivan naurettavaa, kun junat saattavat seisoskella radoilla tunnin odottamassa aikataulun mukaista aikaa.

Lisää muistettavaa abeille

Minulle kesäaikaan siirtyminen merkitsee kevään alkua. Valoa riittää pitkälle iltaan, mikä lisää omaa aktiivisuuttani ja piristää mieltä. Koska nautin keväästä, sopii tämä käytäntö minulle hyvin. Ymmärrän kuitenkin niitä, joille järjestely aiheuttaa harmia. Nyt rehtorina huolestuttaa, muistavatko abit siirtää kellonsa ja tulla maanantaina kirjoituksiin ajoissa.

Kirkkoon tunti etuajassa

Yöunet jäävät valitettavasti vähän lyhyemmiksi, kun kelloja keväällä siirretään. Muuten kellojen siirto ei elämääni juuri vaikuta. Joskus syksyllä, kun kelloja on siirretty toiseen suuntaan, on käynyt niin, että joku on ollut tulossa kirkkoon tuntia liian aikaisin. Minun puolestani kellojen siirtämisestä voisi luopua. Onhan siitä ylimääräistä vaivaa.

Kommentoi