Näyte pohjalaisesta tarmosta

Piirilevytehdas Aspocompin vaille työtä jääneet työntekijät näyttävät oivallista esimerkkiä pohjalaisesta itsellisyydestä.

Vuosikymmeniä toimineen piirilevytehtaan sulkeminen ei lyönyt mieliä matalaksi Teuvalla, vaan työttömiksi jääneet työntekijät päättivät ottaa aloitteen omiin käsiinsä. He kutsuvat yrityksiä ympäri Suomea rekrytointitapahtumaan entiseen työpaikkaansa.

Kutsuja on lähtenyt 3 000 yritykselle ja työ jatkuu. Ammattilaiset Areenalla -tapahtumaan Teuvalle oli perjantaihin mennessä ilmoittautunut kolmisenkymmentä työnantajaa ympäri Suomea. Työtekijät ovat soittaneet satoihin yrityksiin itse ja laittaneet internetiin kuvagallerian, jossa esitellään kunkin ammattilaisen osaaminen.

Tempaus tähtää siihen, että mahdollisimman moni löytäisi uuden työpaikan. Samalla työntekijät markkinoivat kotipaikkakuntaansa otollisena paikkana investoida uuteen tuotantoon.

Tempaukselle soisi laajempaakin suosiota työttömyyden kurjistamassa Suomessa. Pelastusta ei kannata jäädä valtiolta odottamaan. Pohjalaisissa maaseutukunnissa on totuttu siihen, että onni on luotava omin käsin. Sille asenteelle löytyy varmasti käyttöä.

Vaikeinakin aikoina on luotettava siihen, että yrittäminen kannattaa.

Kommentoi