Lasiseinä ei sovi Ylätorille

Ely-keskus on valittanut Kiinteistö Oy Ylätorin rakennusluvasta, joka koskee kauppakeskus Rewell Centerin laajennusta ja julkisivun muutosta Vaasassa. Laajennuksen tarkoituksena on rakentaa katutasoon, kauppatorin puolelle pitkä lasiseinä.

Pylväiden kannattama avoin katukäytävä, arkadi, sulkeutuisi ja muuttuisi sisätilaksi. Muutosta on haettu, jotta liiketilat lisääntyisivät.

Vaikka suunnitelmalla on hyvä tarkoitus, monet seikat panevat hillitsemään muutosta. Arkkitehti Viljo Revellin suunnittelema Vaasan Keskuskortteli on suojeltavaa korttelialuetta. (Pohjalainen 22.10.)

Museovirasto arvioi, että kortteli on kansallisesti merkittävä. Rewell Centerissä on tehty jo paljon muutoksia, jotta kauppa on saanut lisää tilaa. Katutason sisennyksen poisto muuttaisi rakennuksen muotokieltä liikaa.

Kommentoi