Eikö Mitro kelpaakaan enää

Demaripuolueessa on noussut esiin erikoinen kapinarintama. Lähinnä nuoren polven edustajat eivät katso hyvällä ortodoksipappi Mitro Revon ehdokkuutta jatkokaudelle Euroopan parlamenttiin.

Puolue ja Mitro ovat toden totta olleet eri maailmoista. Kapinoitsijoiden mielestä ehdolle pitää saada puolueen linjan mukaisia ihmisiä. Kaikki eivät nähtävästi pidä häntä oikeana demarisoturina.

Monille Revon läpimeno viime vaaleissa oli yllätys. Hänelle varmaankin ajateltiin julkkisroolia, jossa hän kerää liikkuvia ääniä, ja niiden turvin "oikeat demarit ja poliitikot" pääsevät läpi. Toisin kävi, ja Mitro oli puolueensa ääniharava.

Kapinaliike saa tehdä parhaansa, jos se aikoo onnistua torppaamaan istuvan europarlamentaarikon, joka keräsi viime vaaleissa ison julkisuuden saattelemana liki 72 000 ääntä. Kokeneen demariveteraanin Liisa Jaakonsaarenkin saalis jäi noin 45 300 ääneen.

Keväät eurovaaleista voi tulla yllätykselliset. Mikään puolue ei voi olla varma menestyksestään, sillä eurokriisi jättänee tuloksiin oman puumerkkinsä.

Ehkä joidenkin demareiden mielissä väikkyy painajaismainen vaihtoehto, että pian Mitro Repo voi olla puolueen ainut europarlamentaarikko.