Demarijohto palasi Vaasaan

Pohjanmaan demaripiiri sai eilen Kokkolassa historiansa nuorimman puheenjohtajan. Ilman äänestystä johtoon valittiin vaasalainen oikeustieteen opiskelija Matias Mäkynen (25).

SDP:n piirin johto palasi tauon jälkeen Vaasaan. Piiriä 2008-2014 luotsannut Arttu Uhlgren erosi Rinteen ja Urpilaisen puheenjohtajakisan tyrskyjen jälkeen. Piirin rauhoitti puheenjohdollaan sopuisa Jukka-Pekka Matintupa Alajärveltä.

Mäkynen on ollut jo vuosia monessa mielessä puolueen tulevaisuuden toivoja. Hän on demarinuorten poliittinen sihteeri, ja sai viime kevään eduskuntavaaleissa neljänneksi eniten demariääniä vaalipiirissä. On todennäköistä, että piirin puheenjohtajuus vahvistaa vaasalaisen poliittista uraa ja nousu eduskuntaan on mahdollista.

Mäkynen on toiminut viisaana välittäjänä niin sanotun duunarisiiven ja nuoren älykköpolven välillä. Juuret ovat duunaripuolella, mutta nuoren miehen elämässä taitaa ideologinen kynänkäyttö olla etusijalla.

Ei ole yhdentekevää, että Mäkynen on vaasalainen. SDP:n, kuten monen muunkin puolueen, piiritoimisto on Seinäjoella. Pelkästään tasapainon vuoksi on ainakin SDP:ssä tärkeää, että piirin johto on jälleen Vaasassa, jossa on puolueella perinteitä ja kannatusta.

Kommentoi