Kolumni: Tuhon tietä kuljen..

Tangomarkkinat taitaa olla tuhon tiellä. Yle luopui tapahtuman televisioinnista, ja ohjelma siirtyy piskuiselle Alfa tv:lle.

Radiointi taas siirtyy kokonaan Järviradioon.

Kollega ainakin riemuitsee: Hän on ollut heinäkuussa kurkkuaan myöten täynnä Radio Pohjanmaan tango-uutisointia.

Samalla vauhdittuu Ylen alamäki kaiken kansan musiikkikanavana. Isoista tapahtumista halutaan vikkelästi eroon, ja tilalle tuupataan nuoriso-ohjelmaa: valmiiksi hohotettuja amerikkalaisia halpissarjoja.

Yle sysäsi tiehensä myös Ikaalisten harmonikkakilpailut. Nekin päätyivät Alfalle vuonna 2015. Jatkosta neuvotellaan.

Alfa on nyt haukkaamassa tukehduttavan isoa palaa kotimaisesta viihdekentästä: Sekä Sata-Häme soi että Tangomarkkinat ovat täsmälleen samaan aikaan 5.-9.7. Alfan kalusto tuskin repeää molempiin, vaikka kuinka palkattaisiin lisäväkeä.

Vikansa on myös jämähtäneellä tangokonseptilla. Mukana saa hinkata vaikka kuinka monta kertaa. Viime vuoden kuningatarta ei kukaan muistaisi, ellei hän heilastelisi eläkefaarin kanssa.

Mörköjä on seinällä ylen määrin. Katsotaan, miten käy.

Yle Teemalla on kuin varkain alkanut huipputyylikäs venäläissarja Suojasää. Maanantai-iltaisin sukelletaan 1960-luvun alun Moskovaan, jossa neuvostodesign hehkuu ihanissa, naiiveissa väreissä.

Sarjaa ei suotta ole kutsuttu Venäjän Mad Meniksi. Suojasää viittaa lyhyeen vapautumisjaksoon keskellä kylmää sotaa. Tarina ei ole kummoinen, mutta miljöö on ihastuttava! Yle Areena näyttää jaksot myös.

Seinäjokinen niksologi Anssi Orrenmaa johdatti viime viikolla hauskasti niksien oivaltamisen ytimeen. Tuhansien niksien maan voi käydä katsomassa uudelleen Ruudussa.

JAANA-STIINA ALA-KORPI

Kommentoi