Kolumni: Hyvää huomenta ja kiitos teille!

Asiat eivät ole ollenkaan niin huonolla tolalla. Osa asioista on jopa hyvällä, ellei erinomaisella, hoidolla.

On olemassa hyviä miehiä ja naisia, jotka tekevät työnsä hyvin tuottaen hyvää mieltä ympärilleen. Välittäviä, suoraluonteisia ihmisiä, joiden kanssa kohtaaminen on ilo. Jos ei ilo, niin on on sekin merkityksellistä, ettei harmita jälkeenpäin.

Sellaisia, jotka uskovat omaan onnistumiseen, omaan tuotteeseen ja tekemiseen niin paljon, että omalla toiminnallaan mahdollistavat onnistumisen. Ovat perusystävällisiä ja hoitavat omat hommansa hyvin.

Hoitajille erityiskiitos, päivittäisen hoivan sankareille, jotka vastaavat haukottelematta sata kertaa kuultuihin kysymyksiin. Jotka kannustavat jaksamaan silloin, kun toiseen ottaa kipeää ja jokainen liike tuottaa lisää tuskaa. Jotka repivät laastarin nopeasti ja jaksavat joka kerta harhauttaa ennen pistämistä vaikka tekisivät sitä kymmenet kerrat joka päivä.

Jotka pukevat ja riisuvat, pyyhkivät ja sanovat, että kyllä tämä tästä, ja että huomenna on paremmin. Käyttävät sekunnin joka päivä laittaakseen lusikan niin, että se on helppo ottaa tarjottimelta.

Yrittäjille, joille hyvä lopputulos ja tyytyväinen asiakas ovat yhtä tärkeitä kuin saatava kertavoitto. Jotka ajavat vielä kerran asiakkaan kautta ihan vaan katsoakseen, että kaikki toimii siten kuin oli ajateltu ja ilmoittavat, jos tuotteesta olisi nyt saatavilla maahantuojalta alennusta.

Valokuvaajille, jotka keksivät joka kerta jotain hassua, niin että valokuvattavaa rupeaa naurattamaan. Talonmiehille, jotka soittavat vanhuksen ovikelloa, koska muistivat, että torstainahan oli se saunavuoro, mutta tällä viikolla sauna ei olekaan päällä. Tekevät tämän vaikka samanhan mummeli olisi huomannut saunan pukuhuoneeseen köpiteltyään itsekin.

Ravintoloitsijoille, jotka tekevät hyvää ruokaa ja joiden kahvikupin kanssa saa aina suklaakonvehdin. Tätä en oikeastaan edes ymmärrä, että miten jollakulla voi olla liikeideana olla huono ravintola. Eihän kukaan ole alalla pakosta. Miten voi olla paikkoja, joissa ruoka todella on pahaa ja tarjoilu ynseää. Tai siis miten maailmassa voi edes olla sellainen ihme kuin pahan makuiseksi paistetut ranskalaiset?

Esikoulujen opettajille, jotka opettavat lapset lukemaan ja setvivät kiusaamisia ja tukasta vetämisiä ja sitä kuka sanoi mitäkin ensin ja väsymättä muistuttavat, että vaikka toinen aloittaa, niin on sekin väärässä joka jatkaa.

Rakentajille, jotka rakentavat ja yrittävät tehdä kaunista ja kestävää. Jotka hakevat vielä yhden ruuvin, että pysyy varmasti, vaikkei niin ylös kukaan edes näe. Sähkömiehille, jotka tulevat sovittuna aikana kaikki tarvittava mukana heti kerralla, vain koska se kuuluu työn tekemiseen.

Eläimistään huolta pitäville maatilallisille, jotka nousevat joka aamu navettaan ja nostelevat ruuat tarjolle ja katsovat, että kaikki saavat vettä.

Tänään julistan päivätehtävän: Tänään saa ja pitää yrittää tehdä parhaansa joka hetki. Piirtää viimeinen viiva suoraan, laittaa desimaalit tarkkaan, viimeistellä ja tehdä se oma juttunsa ajatuksella.

Tänään satsataan hyvin tehdyn työn kauneuteen, jokaisella alalla.

HANNA PALOVUORI
Harrastaa erilaisten ilmiöiden tarkkailua

Kommentoi