Kolumni: Heistäkin olisi tullut hyviä valtuutettuja

Kun kuntavaalitulos tuli, valitsematta jäi monta valtuutetuksi sopivaa vaasalaista. Jos leikitään, että joka puolue saisi yhden tai kaksi paikkaa lisää, valtuustoon voisi aueta ovi esimerkiksi näille mainioille ehdokkaille.

Kaikki eivät ole äänimäärillään läheskään puolueensa kärkeä, mutta päteviä he ovat.

Puolueet, muistakaa heidät, kun valitsette valtuustoa lähellä oleville paikoille uskottavia luottamushenkilöitä.

RKP: Vaaliviikolla etsin nuoria äänestäjiä. Kohteeksi löytyi parikymppinen Calle Koskela . Hän ei sopinut juttuuni, koska oli ehdokas. Ja millainen ehdokas: avoin, nokkela ja puhelias yli kielirajan! Toivottavasti RKP poimii osaavan "Jocke Kakkosen" tehtäviin.

SDP: Neljännelle varapaikalle nousi poliisi ja yliopisto-opiskelija Linnea West . Tämän nuoren naisen kirkkaisiin näkemyksiin kannattaa tutustua oireellisesti keski-ikäistyvässä valtuustoryhmässä. Ratkaiskaa ykköspaikat, jotta voitte nähdä mainiot kakkoset!

SDP:ltä on myös kysyttävä vakavasti, oliko varaa jättää varalle suuren PAMin ay-osaaja Piia Yli-Heikkuri . Hänelle kannattaa löytää näkyvä paikka.

Kokoomus: Muutama viikko sitten meppi Henna Virkkunen oli Rewell Centerissä. Yleisö kysyi maahanmuutosta. Satuin Markku Rautosen viereen. Hän tiesi paremmin kuin Virkkunen, miksi EU:n oli vaikea toimia asiassa. Olen ollut usein kuulolla, kun Rautonen on pessyt asiassa kuin asiassa puolueen arvovieraan. Vaasan kokoomusväki ei vain tätä tunnu uskovan.

En tiedä osaajaa, joka kunnioittaisi kanssavaikuttajaa yhtä paljon kuin monipuolisesti sivistynyt Juha Silander . Humaani mies ja aina ajoissa paikalla.

Seppo Rapo , voin vain ihmetellä!

Perussuomalaiset: Puolueväki olisi voinut nostaa Raija Koivisto-Rasmussenin valtuustoon, mutta näyttää siltä, että nainen kelpaa vain yhdeksi kuudesosaksi valtuustoryhmää. Koiviston edessä on paljon miesvoimaa. Jos puolue on viisas, se nostaa naisen, joka uskaltaa kulkea myös vastavirtaan.

Vihreät: Ärhäkkä Tapio Osala , ehkä mutkikas, mutta kertokaa hyvät ystävät, kuka tuntee paremmin lähes kaiken, mitä tapahtuu Vaasassa ja sen ympäristössä, myös Raippaluodon kotkanpesillä. Sen luulisi olevan tärkeää vihreille. Ja historia. Puolueen perustajatyyppi!

Vasemmistoliitto: Perinteisen duunarin näkeminen päättäjän paikalla olisi välttämätöntä. Suoraviivainen muuntajakalustaja Pekka Pörsti on ay-vaikuttajana Rompan ykkösiä. Hänen kuuluisi vaikuttaa laajasti koko Vaasassa.

Keskusta: Nyt ollaan melkein onnistujissa. Keskustalaisten olisi pitänyt ymmärtää, että rohkea Aleksi Koivisto olisi voinut avata aivan uuteen suuntaan puolueen ahdasta ja taakse katsovaa Vaasan-imagoa. Varavaltuutettua nähdään onneksi päättäjänä.

Kristillisdemokraatit: Kai puolue huomasi, että äänimäärällään ehdokaslistan puoliväliin jäi poliittinen aarre, nuori äiti Sanna Särkiniemi . Politiikasta kiinnostunut sydämellinen "hevostyttö" Vaasan Hubertukselta toisi aivan uutta voimaa ja särmää puolueeseen, kristilliseltä arvopohjalta toki.

PIRJO RAUTIO

Kommentoi