Kolumni: Ehdokkaat tulilinjalla ruudussa: Ex-kommunisti keräsi sympatiat

Kaikki presidenttiehdokkaat joutuvat vuorollaan Yle TV1:n prässiin. Hyvä!

Suora pärstäkkäin haastattelu on ehdottomasti paras tapa nähdä, millainen ehdokas on miehiään tai naisiaan.

Toimittaja Kirsi Heikel piti perussuomalaisten Laura Huhtasaarta melkoisessa pinteessä.

Heikel tivasi Huhtasaarelta vastauksia lähes kiusaantumiseen asti. Syytä olikin, koska Huhtasaaren ilmeinen tietämättömyys ulkopolitiikasta tuotti ympäripyöreitä fraaseja.

RKP:n ehdokas Nils Thorvalds sen sijaan sai monen katsojan sympatiat jo sillä, että kertoi avoimesti kommunistimenneisyydestään eikä hermostunut, vaikka sitä tivattiin.

Ehdokas Väyrynen taas vei haastattelua tapansa mukaan miten tahtoi. Veteraanipoliitikko väitti jälleen kerran, että hänen kannatuksensa on todellisuudessa suurempi kuin galluplukujen neljä prosenttia.

Voi Paavo, huokasi moni.

En kauheasti innostunut studioon kutsuttujen toimittajanaisten kärkkäistä kommenteista. Ehdokkaan puhe purettiin heti palasiksi, reposteltiin ja rikottiin.

Katsojat olisivat itse halunneet tehdä päätelmänsä ilman mielipiteitään tyrkyttäviä toimittajia.

Tasapuolisuuden nimissä Kirsi Heikel olisi saanut haastatella kaikki ehdokkaat. Jan Andersson on kollegaansa paljon ystävällisempi, mikä satoi ainakin Thorvaldsin laariin.

Innokkain studioyleisö taisi olla Huhtasaarella. Yleisö riehaantui aplodeeraamaan, vaikkei ollut juuri aihettakaan. Valtavat kannustukset toivat Huhtasaarelle selvästi pontta.

Matti Vanhasen studioyleisö taas oli yhtä eleetön ja harmaa kuin ehdokkaansa. Keskustan tuskailut siitä, että Väyrynen on Vanhasta suositumpi, eivät ole aiheettomia.

Maanantaina prässiin joutuu Sauli Niinistö!

JAANA-STIINA ALA-KORPI

Kommentoi