Trumpin ja Putinin huipputapaaminen kuumensi Twitterin - ”Suomen ei pitäisi tukea Trumpin ja Putinin pyrkimyksiä”

Tieto Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin saapumisesta Suomeen herätti Twitterissä kirjavaa keskustelua.

"Milloin näemme ensimmäiset merchandise / fani-tuotteet Trumpin ja Putinin mahdollisen Helsingissä järjestettävän tapaamisen tiimoilta? Ottaako tästä koppia", kysyi eräs viestipalvelun käyttäjä.

Christian Christensen , journalismiopintojen professori Tukholman yliopistosta, tviittasi olevansa pettynyt Suomeen.

Osa perusteli vastustavaa kantaansa sillä, ettei Suomen pitäisi tukea Trumpin ja Putinin pyrkimyksiä. Tapaamista vastustavien tviiteissä vilahteli jopa ajatus mielenosoituksesta.

Eräs tviittaaja osoitti tviittinsä suoraan Trumpille, ja pyysi tätä jättämään tulematta. Amerikkalainen tviittaaja jatkoi pohtimalla, merkitseekö tapaaminen amerikkalaisen demokratian päättymistä.

Yhteyksiä pride-viikkoonkin saatiin aikaan, sillä eräs tviittaaja uhkasi heittää kaksikkoa sateenkaarenvärisillä esineillä.

Osansa tviiteistä sai Helsinki, jonka lausumisen moni näytti kokevan hankalaksi. Eräs tviittaaja totesi, ettei ole kuullut vielä yhdenkään toimittajan ääntävän Helsingin nimeä oikein.

Tapaaminen kirvoitti kommentteja puolesta ja vastaan myös suomalaisilta poliitikoilta. Myönteisesti tapaamiseen suhtautui kokoomuksen kansanedustaja Pertti Savolainen , joka tviittasi Suomen toivovan, että tapaamisen avulla voidaan madaltaa jännitteitä osallistujien välillä, ja että omalta osaltaan Suomi toivoo voivansa tarjota hyviä palveluita molemmille presidenteille.

Sen sijaan vihreät olivat hiukan eri linjoilla. Vihreiden kaupunginvaltuutettu Miikka Keränen tviittasi, ettei kokous ole tervetullut Suomeen, koska Suomen pitäisi olla maa, joka edistää ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa.

Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo kirjoitti, että Helsinki voi tarjota täydellisen paikan kokoukselle ja Suomi on turvallinen maa.

Vihreiden nuorten puheenjohtaja Katri Ylinen ilmaisi suoraan, ettei tapaaminen ole toivottu. Hän jatkoi toteamalla, että mikäli Trump ja Putin kuitenkin tulevat Suomeen, "olemme valmiit protestoimaan heidän ajamaansa politiikkaa sekä heidän epäinhimillistä tapaansa johtaa".

Kommentoi


Tuoreimmat teemat