Peter Östman on tyytyväinen listantäyttäjä

LUOTO

Kristillisdemokraattien eurovaaliehdokas Peter Östman on tyytyväinen mies. Hän paransi omaa viiden vuoden takaista äänisaalistaan muutamalla tuhannella.

– Kaikki tiesivät, että Sari (Essayah) on meillä kirkkaasti ykkösenä ja minä jatkan eduskuntatyötä.

Alun perin Östman ei edes aikonut asettua ehdolle. Puolueen ehdokaslista uhkasi kuitenkin jäädä vajaaksi, joten hän muutti mielensä viime hetkillä.

– Ja kyllä se kannatti. Tarvitsimme täyden listan, jotta pääsimme lähtemään taisteluun samoista lähtökohdista muiden puolueiden kanssa.

Östman ei näe ehdokkuudessaan mitään vikaa. Monet poliitikot ja kansalaiset ovat kuitenkin kritisoineet kovin sanoin näitä niin sanottuja kaksoisehdokkuuksia.

– Ei tämä ole mikään kaksoisehdokkuus, koska nämä ovat nyt nämä vaalit, jotka vain sattuivat pahaan saumaan. Ilman keräämiäni ääniä emme olisi olleet lähelläkään parlamenttipaikkaa.

Miehen eurovaalikampanjaa ei voi kuitenkaan millään tavoin verrata hänen eduskuntavaalikampanjaansa. Östman käytti eduskuntavaaleihin kymmeniä tuhansia euroja omaa rahaansa, mutta eurovaaleihin ei yhtään. Varsinaiseen vaalikiertueeseenkaan ei ollut aikaa.

– Osallistuin muutamiin paneeleihin ja kävin radiossa puhumassa, mutta koska eduskunnan istuntokausi oli käynnissä, pyrin osallistumaan täysillä eduskuntatyöhön.

Sitä työtä Östman jatkaa myös vaalien jälkeen. Hänen mielestään Euroopan unionin syvemmän integraation vaikutuksia pitäisi kuitenkin valottaa kansalaisille, jotta kaikki tietäisivät, mitä ylivaltiollinen valta tarkoittaa.

– Toivon, että EU:ssa keskitytään siihen, minkä takia EU on alun perin perustettu. Se oli rauhan projekti ja sitä sen tulisi olla vieläkin. EU:n pitäisi olla yhteistyöelin, joka koostuu itsenäisistä valtioista.

KommentoiTuoreimmat teemat