Kiekko

VPS J Akatemian päävalmentaja Sundin avuksi liigajoukkueeseen

Portugalilainen Andre Lourenço liittyy Vaasan Palloseuran edustusjoukkueen valmennustiimiin. Lourenço on jalkapallon kakkosen C-lohkossa pelaavan VPS J Akatemian päävalmentaja.

VPS vapautti reilu viikko sitten päävalmentaja Petri Vuorisen tehtävästään, ja uudeksi päävalmentajaksi nousi Vuorisen apuna toiminut Christian Sund. Nyt Sund saa apua Lourençosta, sillä Vuorisen ohella sivuun siirtyivät fysiikkavalmentaja Carlos Fradão ja videoanalyytikko Rodrigo Picchioni.

VPS kertoo valmentajatilanteestaan verkkosivuillaan .

Lourenço jatkaa VPS J Akatemian päävalmentajana myös edustuksen valmentamisen ohessa.

– Meillä on hyvät mahdollisuudet pelastaa joukkue putoamiselta. Minä ja Crisu (Sund) keskustelemme nyt paljon ja ajattelemme jalkapallosta samalla tavalla. Ennen autoin edustusjoukkuetta vain siellä missä voin, mutta ehkä nyt voin tehdä enemmän, sanoo Lourenço VPS:n verkkosivuilla.

Lourenço uskoo voivansa tuoda joukkueen pelaamiseen myös joitakin uusia ajatuksia. Hän näkee, että joukkueen pitää parantaa otteitaan erityisesti puolustamisessa ja tilanteenvaihdoissa.

– Meillä on kehityksen varaa useimmilla puolustuksen osa-alueilla. Myös tilanteenvaihtoja, eli mitä tapahtuu pallon menettämisen ja pallon voittamisen jälkeen, miten reagoimme tilanteisiin ja miten pelaajamme sijoittuvat missäkin tilanteessa, pitää myös hioa treenikentällä. Haluamme nyt pitää puolustuslinjaa korkeammalla kuin ennen, mutta sen asian eteen pitää tehdä paljon töitä.

VPS kohtaa lauantaina jalkapalloliigan kotipelissään FC Lahden. VPS J Akatemia puolestaan matkustaa lauantaina Ouluun Herculesta vastaan.Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Viikko
  • Kuukausi