Kiekko

Video: Näin on Volttihalli vaikuttanut – kolme voimistelijaa SM-finaaleihin, yksi PM-kisoihin

Kolme voimistelijaa SM-finaaleissa on jotakin, johon vaasalaisessa telinevoimisteluseurassa Telinetaitureissa ei ole totuttu. Ensi viikonvaihteessa seuran voimistelijat Minea ja Misella Antila sekä Laura Nyqvist kilpailevat tyttöjen telinevoimistelun SM-finaaleissa Turussa.

– Meiltä ei ole koskaan ollut kolmea voimistelijaa yhtä aikaa SM-finaaleissa. Yksittäisiä kilpailijoita on kyllä vuosien varrella ollut, mutta ei vielä koskaan kolmea yksissä ja samoissa finaaleissa, kertoo valmentaja Merja Mettänen.

Kaiken lisäksi SM-finaalikolmikosta Misella Antila valittiin tyttöjen Pohjoismaiden mestaruuskisoihin, jotka ovat parhaillaan käynnissä Västeråsissa, Ruotsissa.

Mettäsen ei tarvitse epäröidä, kun häneltä kysytään, mitkä asiat ovat johtaneet siihen, että Vaasastakin alkaa nousta kilpavoimistelijoita valtakunnantasolle.

– Volttihalli ja sinnikäs, tunnollinen harjoittelu. Volttihallin valmistumisen myötä harjoitusmahdollisuudet paranivat aivan ratkaisevasti.

Volttihalli on vuonna 2017 Vaasan Runsoriin entisiin aikuiskoulutuskeskuksen tiloihin valmistunut voimistelutila, jota käyttävät sekä Telinetaiturit että Vikingsin cheerleaderit. Seurat ovat vuokranneet hallitilan Runsoria Business Parkista.

Volttihallissa on mm. kokonainen kanveesi, täysimittainen vauhdinottorata hyppyihin, kahdet kilpanojapuut ja kolme kilpatason puomia.

Katso videolta Minea ja Misella Antilan ja Laura Nykvistin taidonnäytteet.



Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Viikko
  • Kuukausi