Kiekko

Vaasan Sportin liigarinkiin kaksi uutta puolustajaa

Jääkiekon liigassa pelaava Vaasan Sport on solminut pelaajasopimukset kahden uuden puolustajan kanssa.

Kotkapaitaa kantavat ensi kaudella 24-vuotiaat Valtteri Viljanen ja Victor Westermarck. Molempien sopimukset ovat yksivuotisia ja kattavat kauden 2018-19.

Viljanen edusti tällä kaudella Tampereen Ilvestä, ja Westermarck saapuu Vaasaan Espoo Unitedista.

Viljanen nousi liigaympyröihin kaudella 2014-15 kasvattajaseurastaan Ässistä. Kolmen Porin kauden jälkeen hän siirtyi Ilvekseen, jossa 55 ottelussa teki tehopisteet 3+14=17. Hän on pelannut liigassa yhteensä 220 ottelua tehopistein 14+44=58.

– Viljanen on luisteluvoimainen puolustaja, jolla on hyvät kiekolliset ominaisuudet. Rightin pelaajana hän tuo myös lisää mahdollisuuksia ylivoimapelaamiseen, urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kommentoi Sportin tiedotteessa.

Westermarck puolestaan debytoi liigassa Bluesin paidassa kaudella 2014-15. Hän edusti Bluesia myös seuraavalla kaudella, jonka jälkeen tarina jatkui Espoo Unitedin riveissä mestiksessä.

Westermarck kuului kahden kauden ajan Unitedin luottopelaajiin ja kantoi rinnassaan A-kirjainta. Päättyneellä kaudella hän teki 50 ottelussa pisteet 7+13=20.

– Victor oli viime kaudella mestiksen parhaita puolustajia. Häneltä löytyy kokoa ja rightin kätisyys, josta on meille hyötyä. Monipuolisena pelaajana hän pystyy pelaamaan sekä yli- että alivoimassa, Jämsä kuvailee.

Victor Westermarckin vuotta nuorempi pikkuveli, hyökkääjä Felix Westermarck pelasi Sportissa kolmella kaudella. Hän siirtyi Espoo Unitediin lokakuussa 2016.