Kiekko

Sport pestasi kolme laitahyökkääjää, ykkösnimi tulee Ilveksestä

Jääkiekon Liigassa pelaava Vaasan Sport on tehnyt pelaajasopimukset kolmen laitahyökkääjän kanssa. Kaikki sopimuspelaajat ovat uusia Sportissa.

Sportin rinkiin liittyvät 23-vuotias Juho Liuksiala, 21-vuotias Aaro Vidgren ja 25-vuotias Samu Markkula, kertoo Sport verkkosivuillaan.

Liuksialan ja Vidgrenin sopimukset ovat kaksivuotisia, Markkulan puolestaan yksivuotinen. Markkulan sopimus sisältää lisäksi try-outin ja Sportin option kaudesta 2020–2021.

Liuksiala on koko Liiga-uransa ajan edustanut Tampereen Ilvestä. 171-senttinen ja 77-kiloinen Liuksiala teki kuluneella kaudella 52 ottelussa tehopisteet 11+7=18, joiden lisäksi kuudessa playoffs-ottelussa syntyivät tehot 1+1=2.

– Liuksiala on yksi Liigan nopeimmista luistelijoista ja sopii loistavasti meidän pelitapaamme. Hänellä on kova potentiaali ja halua ottaa isoja askelia eteenpäin urallaan, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kommentoi seuran verkkosivuilla.

Lohjan Kisa-Veikkojen kasvatti Vidgren pelasi kuluneella kaudella Rauman Lukon paidassa täyden runkosarjan tehopisteillä 6+7=13. Pudotuspeleissä hän viimeisteli lisäksi yhden osuman. 189-senttinen ja 87-kiloinen hyökkääjä tuo Sportin hyökkäykseen kokoa ja röyhkeyttä.

Kolmantena uutena pelaajana Sportiin liittyy mestiksen pistepörssissä toiseksi sijoittunut JYP-kasvatti Samu Markkula. 175-senttinen ja 76-kiloinen taitohyökkääjä viimeisteli Hermeksen paidassa 49 ottelussa tehot 16+47=63, jonka lisäksi kuudessa pudotusottelussa syntyi 1+5=6 pistettä.

Aikaisemmin tällä viikolla Sport julkisti kanadalaisen Paul Geigerin ja aikaisemminkin Sportissa pelanneen Kristian Tuohilammen sopimukset . Molemmat alkuviikon tulokkaat ovat puolustajia.

Sportilla on tuoreimpien sopimusjulkistusten jälkeen koossa 25 pelaajan rinki. Sportilla on sopimukset kahden maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja 15 hyökkääjän kanssa.Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Viikko
  • Kuukausi