Kiekko

Sport pestasi hyökkäysvoimaa ulkomailta

Jääkiekon Liigassa pelaava Vaasan Sport on vahvistanut rivejään kahdella hyökkääjällä, jotka tulevat seuroista Suomen rajojen ulkopuolelta.

Sport on tehnyt kauden 2018-19 kattavat sopimukset 29-vuotiaan Roope Talajan ja 25-vuotiaan kanadalaisen T.J. Fosterin kanssa. Fosterin sopimus sisältää myös option kaudesta 2019-20.

Laitahyökkääjä Talaja siirtyy Sportiin Ruotsista, uumajalaisesta Björklövenistä, joka pelaa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa.

Foster puolestaan kiekkoili kaudella 2017-18 Norjan pääsarjassa Frisk Askerin joukkueessa.

Kuopiolaislähtöinen Talaja pelasi tällä kaudella Björklövenissä 41 Allsvenskan-ottelua tehoin 11+11=22. Kaksi edelliskautta hän edusti Helsingin Jokereita KHL:ssä. Liigassa hän on pelannut 251 ottelua HIFK:n ja Espoo Bluesin paidassa tehoin 49+45=94.

– Talaja tuo joukkueeseen ennen kaikkea taistelutahtoa, työntekoa, kovuutta ja kokemusta, mutta pystyy tekemään myös tulosta. Lisäksi hän on erittäin hyvä maalineduspelaaja, kuvailee urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä tiedotteessa.

Keskushyökkääjä T.J. Foster, joka edusti kaudella 2017-18 norjalaista Frisk Askeria. Foster oli joukkueensa kärkipelaajia tehden 45 otteluun tehopisteet 23+25=48.

Hän on urallaan pelannut myös WHL:ssä, Kanadan yliopistosarjassa, AHL:ssä ja ECHL:ssä. Kulunut kausi oli hänelle ensimmäinen Euroopassa.

– Foster on hyvä luistelija ja fiksu pelaaja, joka teki Norjassa kovat tehopisteet. Hänellä on potentiaalia tehdä tulosta myös Liigassa, Jämsä uskoo.

Sport on julkistanut kuluvalla viikolla neljän uuden pelaajan sopimukset. Maanantaina Sport täydentyi kahdella uudella puolustajalla, Valtteri Viljasella ja Victor Westermarckilla. Myös puolustajakaksikon sopimukset ovat yksivuotisia.

Lähde: Vaasan Sportin tiedote