Kiekko

Sport- ja MUIK-hyökkääjät pelaavat divisioonien MM-kisoissa

Sportin vasta rekrytoima virolaishyökkääjä Robert Arrak nähdään Viron maajoukkueen mukana IB-divisioonan MM-kisoissa. Lisäksi mukana ovat MuIKissa kuluvan kauden pelannut Artjom Gornostajev ja Kokkolan Hermeksessä pelannut Anders Kato.

Arrak pelasi kuluvan kauden pääasiassa Jokerien A-nuorten riveissä. Hän kartutti pistesaldoaan 48 ottelussa 34 pisteen verran (21+22), mutta Jokerien taival ei jatkunut A-nuorten pudotuspeleissä.

Virolaishyökkääjä pääsi kokeilemaan myös neljä ottelua Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen riveissä, ja siellä yhdeksän ottelua tuottivat kaksi tehopistettä.

Viron aikuisten maajoukkueen mukana Arrak on viimeistellyt yhteensä kuusi maalia kahdeksassa ottelussa. Olympiakarsinnoissa kolme ottelua ovat tuottaneet kuusi maalia ja IB-divisioonan MM-kisoissa Arrak on toistaiseksi nollilla.

MuIKissa hyökkääjä Gornostajev viimeisteli 32 tehopistettä 33 otteluun. Hyökkääjä on pelannut aiemmin MM-kisoissa Viron maajoukkueen mukana yhteensä kymmenen ottelua, joissa hän on viimeistellyt kymmenen tehopistettä.

Puolustaja Kato pelasi puolestaan valtaosan kaudesta Hermeksen junioreiden riveissä, jossa 31 ottelua tuottivat kolme tehopistettä. Aikuisten maajoukkueen mukana Kato ei ole vielä pelannut, joten mikäli Kato lopulliseen kokoonpanoon päättyy, pelaa hän ensimmäiset ottelunsa Viron miesten maajoukkueessa.

Suomesta Viron maajoukkueessa pelaavat myös JYP-hyökkääjä Robert Rooba ja Liikunnan Riemun Riho Embrich.

MIKA PUKKINEN