Kiekko

Nuori suomalais-kanadalainen vakuutti Vepsun

Jalkapalloliigassa pelaava Vaasan Palloseura on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen Jonas Häkkisen kanssa. Suomen ja Kanadan passit omistava Häkkinen, 19, on harjoitellut VPS:n mukana jo kuukauden ja taidot riittivät sopimukseen.

– Agentti ehdotti, että voisimme testata Häkkistä. Otimme hänet mukaan ja olemme arvioineet hänen pelaamistaan, päävalmentaja Petri Vuorinen kertoo seuran verkkosivuilla .

– Hän tuli Suomeen hakemaan nousua uralleen. Vertaan häntä esimerkiksi muihin ikäluokkansa pelaajiin ja uskon, että hänellä on kaikki mahdollisuudet onnistua jalkapalloliigassa. Hän on pelannut topparina viime vuodet, mutta ennen sitä paljon keskikentän pohjalla.

Vancouverissa koko ikänsä pelanneella Häkkisellä on suomalaiset vanhemmat ja hän puhuu myös hyvää suomen kieltä.

VPS:lla on nyt sopimukset tulevasta kaudesta 18 kenttäpelaajan kanssa. Yhtään maalivahtisopimusta ei vielä ole julkaistu.

VPS:n pelaajasopimukset kaudelle 2019:

Samu Alanko, Eero-Matti Auvinen, Jesper Engström, Fabrice Gatambiye, Jonas Häkkinen, Aatu Laatikainen, Timi Lahti, Akseli Lehtimäki, Juho Lähde, Khamis Maki, Steven Morrissey, Leevi Mäkilä, Hindrek Ojamaa, Momodou Sarr, Jesper Suokko, Sebastian Strandvall, Joonas Vahtera, Jerry Voutilainen.Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Viikko
  • Kuukausi