Kiekko

Kuuntele podcast: Liigavalmentajina kotikaupungissaan – yhteishaastattelussa Petri Vuorinen ja Ari-Pekka Pajuluoma

VAASA

Petri Vuorinen, 46, ja Ari-Pekka Pajuluoma, 42, ovat onnekkaassa tai vähintäänkin erityisessä asemassa. Jalkapallossa ja jääkiekossa ei kaiken kaikkiaankaan ole tässä maassa määrättömästi päävalmentajan paikkoja, mutta tällä kaksikolla sellaiset on – ja vieläpä omassa kotikaupungissa.

Täkäläisten suurseurojen Vaasan Palloseuran ja Sportin ykköskäskijöiden paikoilla omat pojat ovat olleet varsin harvinaisia. Mikäli mukaan ei lasketa Mika Koivumäen lyhyttä väliaikaispestiä vuonna 2007, Vepsussa edellinen täkäläinen päävalmentaja oli Markku Myötänen kausilla 1989–90.

Sportissakaan vaasalaisluotseja ei ole ollut tungokseen saakka, vaikka toki tälläkin vuosituhannella peräsimessä ovat olleet Kenneth Westerback ja Mikko Manner. Pääsarjatasolla Pajuluoma on kuitenkin ensimmäinen vaasalainen Sportin päävalmentajana.

Mutta tietenkään näihin työpaikkoihin ei tulla palkatuksi pelkällä hyvällä tuurilla.

– Se on onnellisten asioiden summakin, mutta varmasti on tehty jotain jossakin vaiheessa oikein ja seuralla on syntynyt tietty luottamus. Olen ihan pomminvarma, ettei minua olisi palkattu tähän sattumalta, pohtii Pajuluoma.

– Mutta toisaalta se vaatii aina tietyllä tavalla onneakin, että on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Oheisessa podcastissa Vuorinen ja Pajuluoma keskustelevat lisäksi muun muassa omista valmentajapoluistaan ja siitä, kuinka Sportin ja VPS:n liigajoukkueisiin voitaisiin saada enemmän omia kasvatteja.

Lisää aiheesta


Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Viikko
  • Kuukausi