Kiekko

Kommentti: Tärkeä oman pään siivooja - Paikkojen pysyessä ehjänä

Sport vahvisti pakistoaan perjantai-iltapäivänä hankkimalla Jyri Niemen. Viime kaudella KooKoo-paidassa kiekkoillut puolustaja oli Sportia vastaan näkyvimmissä rooleissa, erityisesti oman pään nujakoissa ja fyysisessä pelissä.

Jyri Niemi on kookas ja raamikas puolustava puolustaja. Kriteerit täyttävät juuri sen, mitä Sport kaipaa eniten. Nuori, kiekollisesti lahjakas ja ehkä hieman hontelo pakisto oli usein hätää kärsimässä viime kaudella, kun tarkoitus oli laittaa miestä laitaa vasten ja kamppailla pelivälineestä lihasvoimin.

Kuluneella kaudella Niemi oli vahvoilla Sportia vastaan. Kouvolalaisten matkassa Niemi näkyi positiivisessa mielessä ja pääsi elementtiinsä erityisesti kotkapaitoja vastaan.

Mieleen painui myös Kuparisaaressa käydyn tuplaottelun ensimmäinen kohtaaminen, kun Niemi pudotti hanskat ja kokeili kestävyyttään nyrkin iskuissa Michael Parksin kanssa.

Suurin kysymys kuitenkin on; kestääkö Niemen paikat?

Viime kaudella kausi kesti Niemellä 34 ottelun verran, eli hieman yli puolet runkosarjasta. Sitä ennen Niemi vietti kaksi kautta Ilveksessä, jossa kahden vuoden aikana otteluita kertyi vain 36 kappaletta. Sitä ennen HPK:ssa samassa ajassa Niemi kiekkoili yhteensä 64 runkosarjaottelussa ja viidessä pudotuspeliottelussa.

Paikkojen pysyessä ehjänä Niemestä tulee elintärkeä puolustaja Sportille ensi kaudella, mutta jos paikat menevätkin rikki, täytyy toimiston etsiä samat kriteerit täyttävä tuuraaja nopeasti.