Kiekko

Kaapo Kakko taas hurjana: "Hän on aika pysäyttämätön tällä hetkellä" – Leijonat oli Slovakian käsittelyssä vaikeuksissa, mutta venytti MM-voittosarjaansa

KOSICE

Jääkiekon MM-kisojen Slovakia-ottelusta odotettiin Suomelle kimuranttia, ja sellainen siitä tuli. Kunnia A-lohkon ottelun voitosta kuuluu kolme maalia tehneelle Kaapo Kakolle, joka hinasi vaikeuksissa olleen Suomen 4–2-voittoon.

Kakko teki voittomaalin kolmannessa erässä kaivamalla kiekon hyökkäyspäädystä, harhauttamalla viileästi puolustaja Martin Fehervaryn ja ujuttamalla tilanteeksi 3–2. Viimeisen maalin Kakko tuikkasi tyhjään pömpeliin ottelun lopussa.

Hän teki Kanadaa vastaan kaksi maalia, joten nuorukainen on osunut turnauksessa viisi kertaa.

– Tiesimme, että tulee tällainen taistelupeli. Aikaa oli kohtuullisen vähän ja kamppailuja paljon. Kyllä pojat ottivat kaikki mehut irti itsestään. Onneksi oli Kaapo, joka naulasi pelin tiukassa paikassa, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi.

Voitto oli Suomelle MM-jäällä Slovakiasta kymmenes peräkkäinen. Suomi kohtaa turnauksessa seuraavaksi maanantaina Yhdysvallat.

Suomi seilasi tuurillakin

Suomi seilasi Slovakiaa vastaan Hannu Hanhen tuurillakin. Erik Cernakin kotijoukkueelle avauserän puolivälissä ylivoimalla laukoma 1–0-johto suli kolmessa ja puolessa minuutissa, kun puolustaja Petteri Lindbohm kuittasi Slovakian jäähyn aikana 1–1:een.

Kiekko pomppi taakse Lindbohmille puolivahingossa, kun etutolpalla kamppaillut Veli-Matti Savinainen ei ensin osunut kunnolla pelivälineeseen. Niinpä ylivoimaa harvemmin pelaava Lindbohm pääsi tyrkkäämään kiekon puolityhjään maaliin.

–  Se oli ässä, jonka "Pendo" (puolustajia peluuttava apuvalmentaja Antti Pennanen) veti hihastaan. Toimi tällä kertaa, Lindbohm veisteli epätavallista peluutustaan erikoistilanteessa.

Alle kaksi minuuttia myöhemmin Kakko näytti, että 18-vuotiaalla huippulupauksella on maaginen kosketus kiekkoon ja kyky tehdä maali millä tavalla hyvänsä.

Kakon suoraan Niko Mikkolan syötöstä ampuma lyöntilaukaus ei toki ollut huono, mutta ensimmäisen kisaottelunsa pelanneen slovakkivahti Marek Ciliakin olisi pitänyt torjua kiekko.

–  TPS:n viimeisessä pudotuspelissä Turussa HPK:ta vastaan taisin viimeksi ampua maalin suoraan syötöstä, kisojen maalipörssiä johtava Kakko kertoi.

Jalonen haastoi slovakkitasoituksen

Rikkonaisen toisen erän mieleenjäävin tapahtuma sattui erän lopussa, kun Martin Marincic kovan pyörityksen jälkeen kiepautti vanhanaikaisella rystyltä 2–2-tasoituksen.

Osuma tarkistettiin videolta, ja päävalmentaja Jalonen haastoi maalin oikeellisuuden. Alkuperäinen tuomio ei muuksi muuttunut.

–  Lankisen patjassa oli vastustajan maila. Näytti videolta, että siinä oli maalivahdin häirintää, Jalonen perusteli.

Suomen ylivoimapeli ei toisessa erässä Slovakian kahden jäähyn aikana tuottanut maalia, mutta Arttu Ilomäen johtama kentällinen pyöritti peliä erikoistilanteessa vaarallisesti.

STT

Lisää aiheesta
Lisää muualla


Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Viikko
  • Kuukausi