Kiekko

Honka ja VPS tasasivat pisteet mutapainissa – "Ei se kenttä ole liigatasoinen"

ESPOO

Vaasan Palloseura ei saa voittotiliään auki miesten jalkapalloliigassa. Vaasalaiset tyytyivät kauden kuudennen kerran tasapeliin, kun VPS ja Honka tasasivat pisteet maalein 1–1.

–  En ole ikinä ennen ollut tällaisessa tilanteessa, että tulee näin monta tasapeliä putkeen. Luulisi, että todennäköisyyksienkin mukaan tulisi voittoja tai tappioita, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen summasi.

Pelin jälkeen riitti puhetta Espoon nurmen kunnosta ja viereisiltä kentiltä kuuluneista vihellyksistä.

–  Ei muilta kentiltä saisi kuulua vihellyksiä, kun pelataan pääsarjaa. En tiedä, miksi näin on, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kertoi.

Muhkurainen ja sateen pehmentämä kenttä vaikeutti pallollista pelaamista ja lisäsi loukkaantumisriskiä.

– Ei se kenttä ole liigatasoinen. Se pitää pystyä sanomaan ääneen. Meillä oli Vaasassa sama tilanne Kaarlen kentällä 2016. Ihan käsittämätön perunapelto, Vuorinen latasi.

Vain 17-vuotias Martin Salin viimeisteli ensimmäisen liigamaalinsa, kun hän hyödynsi 14. minuutilla ilmaisen paikan. VPS:n puolustajan syöttöyritys maalivahdille pomppasi epätasaisesta kentästä, ja maalivahti Martin Kompalla katseli tilannetta hölmistyneenä.

–  Minähän tuosta kentästä hyödyin varmaan eniten. Joulu tuli etuajassa. Olin tyytyväinen ennen kaikkea peruspelaamiseeni, lukiolainen Salin jutteli.

Salin pääsi lauantaina ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon liigassa. Aiemmin tältä kaudelta tilillä oli yksi peliminuutti.

–  Edellisessä liigaottelussa sain ottelun ainoan syöttöni omille, Salin kertoi.

Ottelun toisenkin maalin teki 2000-luvulla syntynyt pelaaja, kun VPS:n Momodou Sarr, 19, tasoitti puolen tunnin pelin jälkeen. Toisella jaksolla Honka ei pystynyt hyödyntämään painostusjaksojaan.

–  Ratkaisuihin pitää saada laatua, Vesa Vasara tuumi.

STT

Lisää muualla


Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Viikko
  • Kuukausi